WIE ZIJN WIJ

Delfts Theaterhuis is net als Delft Fringe Festival en Rietveld Theater een initiatief van Stichting Theaternetwerk Delft

Theaternetwerk Delft legt verbindingen tussen: theatermakers en faciliteiten, professionals en amateurs, scholing en productie, traditie en experiment, kijken en spelen, vragen en antwoorden.

Cursussen
Delfts Theaterhuis organiseert cursussen, workshops en producties in alle disciplines van de podiumkunsten. Het gezellige, sfeervolle Rietveld Theater in Delft is de vaste locatie. In deze inspirerende omgeving kunnen cursisten kennis maken met de podiumkunsten of zich er verder in verdiepen. Er is aanbod voor kinderen, jong volwassenen met een beperking, volwassenen, ouderen, beginners en gevorderden. Iedereen is welkom!

Wij sluiten niet uit dat wij in de toekomst op andere locaties het lesaanbod aanbieden. Natuurlijk ook in een inspirerende omgeving.

Aanbod
Door samenwerking tussen de docenten is het mogelijk om gekoppelde of logische vervolgcursussen te volgen, zoals de cursus singer-songwriter en eventueel gevolgd door een cursus waarin je leert hoe je het beste uit jezelf kunt halen voor een optreden. En wie weet? Misschien sta je hierna wel op het podium van het theater!

Productie
Delfts Theaterhuis start ieder jaar met een eigen productie, die uiteindelijk meerdere malen opgevoerd wordt in het eigen theater. In 2015 was dat een bewerking van “De Storm” van Shakespeare onder regie van Guido Jonckers. In 2016 is dat “De Spaanse hoer” van Hugo Claus onder regie van Piet van der Pas.

Samenwerken
De basislocatie is het Rietveld Theater, maar heb je een culturele instelling met beschikbare ruimte, neem dan vooral contact op. Door het groeiende aanbod kan het zijn dat er extra ruimte nodig is.